lauantai 28. elokuuta 2010

Sadepäivän tuliaisia

Tervakosken kv takana. Tulipahan käytyä. Eh:n piti taas tyytyä, mutta minkäs teet, kun koiralla on yhtä vähän karvaa kuin puolen vuoden ikäisellä pennulla.

Monica Mattfolk sepusti arvostelun ruotsiksi, joten emme ole vielä ihan perillä siitä mitä kaikkea koirasta on ylipäätänsä sanottu. Mattfolk kehui kilpailuluokassa Ainoa, kun tämä seisoi niin tomerasti paikallaan. Kuitenkin jostain syystä, hän kuitenkin pudotti Ainon, joten sijoituksille ei ollut mahdollisuuksia.

Koirasta huomaa ettei se ole vielä valmis. Kehässä kävely meni päin mäntyä: vuoron perään laukkaa, ravia ja ruoan imurointia nurmikolta. Ei näin. Ennen omaa arvostelua Aino ehti vielä hermostua muutaman rähisevän hurtan takia, joten keskittyminen oli sitten siinä. Vähän tässä jo toivoisi, että ne juoksut tulisivat, ja pian.

Paino sentään taitaa olla jo kohdallaan. Kylkiluut tuntuvat vielä, vaikka massaa on tullut pari kiloa lisää. Harmi, että aina on jokin pielessä tuomareiden mielestä. Seuraavan kerran Aino heitetään kehään vuoden 2011 puolella.

4 kommenttia:

  1. Älkää siitä EH:sta surko! Sehän tarkoittaa, että koira on erittäin hyvä rotunsa edustaja. Se on hieno tulos, ei aina itsestään selvä. Ja kyllä ne erit tulee, parempi vain, että Aino kypsyy hitaasti. Eipähän rupsahda sitten heti 8 vuotiaana.. Mutta hei, noilla tuloksilla olette tienanneet itselleni shelttien näyttelyiden ykkösruusukkeen! Se on kiva muisto ja saatte kuvan Sheltit-lehteen. Yhdistyksen sivuilla on lisätietoa asiasta.

    VastaaPoista
  2. Heh, kiitos Anu :) Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin ei tuo EH niin kovasti ota päähän, kuin se että koira oli todella hermostunut. Toivottavasti käytöksen voi laittaa tulevien juoksujen piikkiin. Ja tietenkin meidän omistajien pitää mennä itseemme siinä mielessä, että koira tarvitsee harjoitusta. Tuntuu vain siltä, että jotkut saavat sen ERI:n niin helposti. Täytyypä tosiaan tuo ykkösruusuke pistää tilaukseen!

    VastaaPoista
  3. Valitettavasti sellaisia tuomareita on, jotka tuntevat esittäjät.. Ja antavat sitten esittäjän perusteella eriä ja olen kyllä sitä mieltä, että kaikki tuomarit eivät kyllä osaa asiaansa. Sikarumat saavat erin. Mutta mulle on oikeastaan ihan sama, kunhan tuomari pitää linjansa koko rodun ajan. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että tuomari vaihtaa linjaansa kesken kaiken. Esim. meillä aiemmin rokotettiin koosta (lukee ihan arvostelussa, että tämän takia), mutta sitten valioluokassa samankokoiset tai isommat koirat saivat eriä.. Jos tuomari sanoo, että ei pidä isoista koirista, niin saman pitäisi olla myös valioluokassa, vaikka koira olisi muuten esim. rakenteeltaan parempi. Mutta ei tietenkään. Tuossa kohtaa sitä oikeasti tajusi kuinka naurettavaa tuo näyttelytouhu välillä on. Ai niin. Tervetuloa Tampereelle, heitän sulle tällaisen linkkivinkin: http://pikkukoirat.foorumit.fi/index.php Tuolla on minä ja pari muuta sheltti-ihmistä ja järjestään erilaisia tapahtumia. Esim. käydään sorakuopilla, yhteislenkeillä jne. Tervetuloa mukaan!

    VastaaPoista
  4. Jotenkin olen aina ajatellut, että vaikka esittäjä ja tuomari tuntisivat toisensa se ei saisi vaikuttaa arvosteluun. Nyt vasta itse näyttelyissä käyneenä, olen huomannut, että välillä esim jotkut kasvattajat ovat hyvää pataa tuomarin kanssa. Tämä ehkä hiukan vaikeuttaa uusien harrastajien sopeutumista näyttelymaailmaan, kun niitä arvosteluja ei aina annetakaan reilun pelin hengessä. Ihan mielivaltaista touhua!

    VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentistasi. :)