sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Painonvartijoihin mars


Riemuhuutoja hip hei Ainon kunniaksi, joka sai tänään Voittaja näyttelyssä EH:n. Junnunarttuja oli kehässä parikymmentä, joista vain kolme sai ERI:n. Näyttelytouhumme alkaa mennä aika naurettavaksi, kun jälleen tuomari antoi noottia Ainon kiloista. Ennen sentään koira sai haukut kilojen puutteesta, mutta nyt vaihdettiin linjaa. Eli suomeksi, Aino on lihava. Jotain rajaa tähän touhuun ja vähän äkkiä! Uskomattoman ironista, että tällä kertaa tuli ihan oikeasti sanomista siitä paksuudesta, kun ennen kauhisteltiin koiran laihuutta.  Mikään ei ole hyvä. Itse kyllä jo ounastelinkin, että varmaan tuomari huomauttaa asiasta, mutta myöhäistä se tässä vaiheessa on surra.

Näyttelyn kulusta muuten voisin vielä esittää muutamia huomioita. Saavuimme paikalle hyvissä ajoin seitsemältä, vaikka kehät alkoivat vasta yhdeksältä. Tuntui paremmalta varata hiukan aikaan paikan tutustumiseen, kun Aino ei ole pitkään aikaan ollut missään vastaavassa tapahtumassa. Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen siihen, että koira oli näyttelypaikalla todella rauhallinen. Aluksi tietenkin vouhotti menemään, mutta rauhoittui aika pian. Tuomo harjoitteli ennen yhdeksää kehässä Ainon kanssa, ja ainakin omasta mielestäni koira käveli oikein hyvin. Valitettavasti arvostelun aikana koira veteli siksaksia, eikä oikein tuntunut menevän handlerin mukana. Tästä tulikin sitten sanomista. Seisominen sujui oikein hienosti, mutta pöytä oli katastrofi. Itselleni näytti 15 metrin päähän, että Aino vääntelehti vain hieman pöydällä, kun tuomari yritti käsitellä, mutta ilmeisesti koiraa ei hirveästi kiinnostanut koko touhu ja tyttö yritti päästä tilanteesta pois. Vähän tietenkin harmittaa, että tuomarille jäi sellainen kuva, ettei koira anna käsitellä, vaikka aina ennen Aino on seisonut pöydällä oikein mainiosti.

Mitä tästä opimme? Ainakin sen, että huippusijoituksiin on vielä pitkä matka. Toinen huomionarvoinen seikka on se, että tähän treenaamiseen on käytettävä aikaa. Jo se, että olisimme käyneet muutamassa mätsärissä hiomassa liikkeitä, olisi varmasti auttanut.  Positiivista kehitystä on tosin tapahtunut, sillä Aino on selvästi ainakin jossain määrin aikuistunut. Ei enää maan haistelua tai kauheaa riekkumista kesken seisotuksen. Tästä on suunta vain ylöspäin!

Arvostelun voi kokonaisuudessaan lukea Ainon virallisilta nettisivuilta.

4 kommenttia:

  1. Onnea EH:sta! Se on hieno saavutus. Muistakaahan hommata se ykkösruusuke, jos kiinnostaa. Yhdistyksen sivuilla on nyt siitä ohjeet. Hämeen sheltit järjestävät näyttelytreenejä Kangasalla, mutta ne taitaa olla nyt talvitauolla. Voin niitä suositella, jos ette ole siellä jo käyneet.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anu :) Pitää tosiaan käydä vähän treenailemassa Ainon kanssa, että saadaan vähän itsevarmuutta esiintymiseen. Osaisitko muuten sanoa hyvän suomennoksen tuolle arvostelussa esiintyneelle termille: "Free mover from the side"? Siis tarkoittaako tämäm nyt jotain "liikkuu vapaasti sivuilta" vai mitä? Onko tuo ylipäätänsä positiivinen vai negatiivinen kommentti?

    VastaaPoista
  3. Tuo tarkoittaa, että sivuliike on vapaa ja on positiivinen asia. Sivuliike on silloin pitkä ja maatatavoittava, liikkuminen on vaivavattoman näköistä.

    VastaaPoista
  4. No hienoa, kiitos! Aino meinaa kyllä ajoittain lähteä kehässä vetämään eri suuntaan kun esittäjä, mutta eiköhän tuokin saada kuntoon harjoittelulla.

    VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentistasi. :)